کد خبر : 488
تاریخ انتشار : پنجشنبه 15 تیر 1402 - 11:29
-

آیین بزرگداشت استاد «رمضان پرورده» برگزار می شود

آیین بزرگداشت استاد «رمضان پرورده» برگزار می شود
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد لرستان از برگزاری آیین بزرگداشت استاد « رمضان پرورده » شاعر، نویسنده و پیشکسوت فرهنگی لرستان با همکاری انجمن موسیقی استان؛ خبرداد.؛

به گزارش طلوع غرب به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، معاون فرهنگی اداره کل ارشاد لرستان از برگزاری آیین بزرگداشت استاد « رمضان پرورده » شاعر، نویسنده و پیشکسوت فرهنگی لرستان خبرداد.

« اعظم روانشاد» با بیان اینکه آیین نکوداشت استاد پرورده در ۱۸ تیرماه جاری به همت انجمن موسیقی لرستان و همکاری معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار می شود، گفت: به منظور پاسداشت مقام و منزلت مفاخر و مشاهیر و با هدف تجلیل از سال ها تلاش و زحمات بی شائبه هنرمندان صاحب اثر از جمله پیشکسوتانی همچون استاد رمضان پرورده، آیین نکوداشت این هنرمند لرستانی؛ برگزار می گردد.

وی با اشاره به اینکه هنرمندانی که سالیان متمادی در حفظ و اشاعه فرهنگ و هنر بومی پویا بوده اند، باید به نسل جوان امروزی معرفی گردند، افزود: جهت باز شناساندن ایشان به جامعه ویژه نسل جوان امروزی و فرایادآوری آثار فاخر و تاثیر به سزای آنان در زندگی اجتماعی مردم؛ بر آن شدیم تا به نمایندگی از متولیان فرهنگ و هنر استان لرستان، رسم ادب را به جا آورده و نکوداشتی درخور استاد رمضان پرورده شاعر و ترانه سرای ملی، مذهبی، حماسی و بومی برگزار نماییم که به حق با خلق آثاری نیکو نقش به سزایی در اعتلا و ارتقای فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، ترویج روحیه امیدآفرینی در جامعه، ادای احترام به خاندان عصمت و طهارت علیهما السلام و حفظ آداب و سنن بومی محلی ایفا نمودند.

وی اظهار کرد: استاد رمضان پرورده شاعری است که علاوه بر سرودن شعرهای حماسی، ملی و بومی هم در حوزه اشعار مذهبی و سوگ سرایی و نوحه تبحر خاصی دارد و هم در قالب طنز هنرمند تمام‌عیاری است، شخصیتی تحصیل‌کرده و آشنا به اصول و قواعد شعر دارد که شعرش برخاسته از مهر و انسانیت و عشق به مردم است.

روانشاد یادآور شد: اشعار زیبای استاد پرورده به‌عنوان شاعری گران‌مایه و اندیشمندی توانا در تار و پود فرهنگ قوم سرافراز لر ریشه دارد و به خوبی از دغدغه های جامعه در برابر تکنولوژی و مظاهر نوین زندگی سخن می گوید.

وی ادامه داد: برای مثال برخی ترانه‌های او با دل‌نگرانی از روزگاری می گوید که دیگر کسی به طاق پیل ، پل شکسته، پل شاپوری نیندیشد؛ دیگر زنان گلونی را به سر نکنند و آداب و رسوم زیبای بومی محلی همگی  به آرامی چنان در مقابل هجوم خزنده تکنولوژی پا پس بکشند که همه‌چیز از یاد نسل جوان امروزی برود و این دغدغه از وجود یک هنرمند را صحه میگذاریم و به خود می بالیم که هنرمندان لرستان جملگی زیر یک پرچم برای حفظ وطن هنرنمایی می کنند.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به برخی تالیفات و آثار این هنرمند مردمی گفت: تاکنون ۳ کتاب خون و عطش، گلال تش (درزمینه اشعار عاشورایی) و ترانه‌های افلاک او وی منتشر شده‌اند و در زمینه موسیقی بعد از انقلاب خوانندگان بزرگ این دیار از جمله حشمت‌الله رجب‌زاده، حشمت فتحی، فرج علی پور، بهمن اسکینی، داریوش نظری، فضل‌الله صفاری، علی دلفانی، حسین فرجی، مجید احمدی، سیف‌الدین، آشتیانی، بردیا مهر آرا، محمد باجولوند، ضرغام طهماسبی، حجت‌الله احمدوندی و … از اشعار استاد پرورده  بهره برده‌اند.

روانشاد افزود: علاوه بر این مداحان زیادی در استان لرستان از جمله داریوش رحیمی، دولت مراد کرم اللهی، حاج حسین سهرابی علیرضا قهرمانی، بهمن مدبر، سید ایرج موسوی، اردشیر دولتشاهی، علی جهان‌آرا ،بهمن اسکینی، سیف‌الدین آشتیانی، احمد آقاجانی، مجتبی بهاروند، ذبیح رحیمی عبدالحسین کرمپور، رضا موسیوند، بهزاد نصرتی، سید فرضی موسوی ،قربانعلی کوه‌نشین، حسین میر کلانتر اهل دره شهر ،ضرغام طهماسبی، سیروس شیر نژاد، جعفر شیرزاد، کامران رهسپار، محمد پور حمزه، بهرنگ ارجمند و ابراهیم امیدی از اشعار مذهبی ایشان بهره مند شده اند تا آنجا که با فرا رسیدن ایام سوگواری ائمه اطهار ویژه ماه های محرم و صفر مردم استان لرستان نوحه های استاد پرورده را زمزمه می کنند و ذکر هیئت های عزاداری است.

گفتنی است ؛رمضان پرورده در سال ۱۳۳۲ در محله درب دلاکان خرم‌آباد چشم به جهان گشود، دوران ابتدایی و دبیرستان خود را در همین شهر سپری و پس از انجام خدمت سربازی برای ادامه تحصیل در رشته حقوق و علوم سیاسی وارد دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۵۸ موفق به اخذ دانشنامه لیسانس گردید. ترانه‌سرایی را در دوران نوجوانی در مکتب دایی خود (شکراله الماسی) که یکی از ترانه‌سرایان و خوانندگان مشهور موسیقی اصیل لری بود، آغاز کرد.

او سال‌هاست مشغول ترانه‌سرایی لری است. برای آلبوم‌های خاک وطن، در سوگ آفتاب، – گزیده پنجمین و ششمین جشنواره موسیقی فجر-  سوز سوار، رنگ وارنگ، داغ شقایق، کبوتر، شعله عشق، آرزو، برف پیری، غافله گل، نسیم سحر یافته، سوز سیل، چوپی، چش تر، بهار مالگه، همدنگ، همراز، قالیباف، شو عید، قدیم صیاد و گلونی ترانه سروده است که بالغ ‌بر ۴۰ کاست و سی دی او از صداوسیمای مرکز استان پخش شده است. شایان‌ذکر است در تاریخ ۱۵ شهریور ۹۶ در بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان‌ها در شهر سنندج شعر استاد رمضان پرورده به عنوان بهترین شعر لری بخش موسیقی در سطح کشور تحت عنوان دس براری انتخاب و  معرفی شد. همچنین استاد پرورده مقالات فراوانی در بستر مطبوعات استان لرستان به چاپ رسانده است.

آیین بزرگداشت استاد پرورده در محل تالار شهید آوینی مجتمع فرهنگی هنری ارشاد خرم آباد،برگزار می گردد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.