وحید آریا فر؛
لرستان، فلاکت و آمارسازی مدیران
✍️ وحید آریافر
همین چند روز پیش بود که آمار پرتکرار بیکاری و فلاکت کشور باز هم از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد و در تکرار مکررات دیگری، لرستان مقام نخست فلاکت را در کنار بیکاری و رفاه اجتماعی کسب کرد.
قطعاً تعریف سیاهی از فلاکت در ذهن مردم نقش بسته اما بر اساس تعریف علمی آن، شاخص فلاکت از مجموع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست میآید.
این شاخص ارتباط مستقیمی با رفاه مردم دارد و هرچه میزان آن بیشتر باشد، به معنای بالاتر بودن معضلات اجتماعی، بیکاری یا تورم یا هر دو آنها است.
در آخرین گزارش مرکز آمار ایران، استانهای زاگرس نشین لرستان، کرمانشاه و کردستان در صدر این آمار هستند و این در حالی است که گزارشات مدیران ارشد استانی در لرستان نشان از رشد و توسعه لرستان را دارد.
ثبت ۲۸ هزار شغل در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۱ ( خبر گزاری مهر سیروس ابراهیمی -معاون استاندار ۲۵ دی ماه ۱۴۰۱) و یا بیش از ۲۸ هزار شغل جدید ( خبرگزاری ایرنا _ علی جهانی مدیر کل تعاون،کار ورفاه اجتماعی لرستان۲۵ دی ۱۴۰۱) قطعاً میبایست تاثیری هرچند کوچک در تغییر این آمار ملی داشته باشد اما با تکرار همان همیشگی برای لرستان، موضوع آمارسازی مدیران در استان مطرح میشود.
با نزدیک شدن به سفر رییس جمهور به لرستان و نزدیکی هفته دولت، باز هم آمارسازی مدیران در شرف شکلگیری است تا همه چیز در لرستان طبیعی و عادی به نظر برسد.
با این وجود بزودی و در اقدامی عجیب از سوی سازمان برنامه و بودجه لرستان؛ همه مدیران لرستان در رتبه برتر شاخصهای جشنواره شهید رجایی قرار میگیرند و همه چیز طبیعیتر و عالیتر از همیشه نشان داده میشود.
این آمارسازیهای کذایی و مستندات توخالی برخی مدیران لرستان موجب شده تا این استان در بودجهریزی سالیانه مرکز نیز با مشکل مواجه شود و با گزارشات اشتباه و دروغ مدیران، مرکز کشور ما را توسعهیافته و در حال پیشرفت قلمداد کند.
با این تفاسیر دستگاههای نظارتی میبایست با دقت نظر بیشتری در آمارسازی دستگاههای اجرایی ورود پیدا کنند تا در هفته دولت پیشرو، شاهد آمارهای توسعه و اشتغال دروغین در استان نباشیم.
پیشنهاد میشود استاندار لرستان هم با بهرهگیری از تیم پایش و نظارت قوی، جلوی آمارسازی کذایی و نوعی رفیق بازی و سیاسی کاری را در مدیریت ارشد استان با مدیران دستگاهها بگیرد تا شاید مردم و رسانهها کمتر شاهد آمارهای دروغین رشد و توسعه و اشتغال و رفاه و … باشند.
نکته پایانی اینکه همین رابطههای سیاسی و جناحی و حزبی و رفیقبازیهای لرستان در سالیان اخیر باعث شده تا این استان در رتبههای فلاکت و بیکاری و … صدر نشین باشد و ملاک توسعه آمارهای کذایی برخی مدیران است قلمداد شود و نه وضعیت اقتصادی مردم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰